חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כנסיית קונסטנטין ואלנה הקדושים בפלובדיב

עזרה בתכנון טיול לבולגריה? השאירו פרטים 👇

כנסיית קונסטנטין ואלנה הקדושים בפלובדיב (Church of Saint Konstantin and Elena)

פלובדיב העיר העתיקה שנבחרה למקום מספר שש בשיא העתיקות שלה בעולם נקראה בעבר הרחוק "טרימונטיום" , "פיליפופוליס" ושלל שמות קדומים והיא מהווה תמיד כמו בעבר כעיר הבירה של מחוז תראקיה כבר מאות שנים.

העיר פלובדיב שופעת היסטוריה, תרבות, אמנות וגם מבני תחייה, כנסיות, בזיליקות, אנדרטאות וקתדרלות קדושות למגוון עמים.

בין הלאומים האתניים שחיו בה לפני מאות ואלפי שנים הם היוונים והארמנים שנתנו ייצוג של כבוד לנצרות, שלטון האימפריה העות'מאנית שהשאיר בה מבנים ומסגדים בסגנון טורקי, תראקים, בולגרים ואף יהודים שכיום נשאר גם בית כנסת יהודי אותנטי בשם "ציון" שעדיין עומד על תילו ושם גם נאם דוד בן גוריון הציוני לפני העליה לארץ

בפרק זה נעסוק בכנסיה נוצרית של קונסטנטין ואלנה הקדושים בפלובדיב ונבין את הסיפור העומד מאחוריי הכנסיה הזאת..

קצת היסטוריה 

בשנת 304 לספירה נרצחו האנוסים ממנוס וסבריאן ששמרו על אמונתם בסוד עד שנתגלה ושם נרצחו ולאחר מכן גם כ – 38 גברים נמחצו למוות על עניין אמונתם בזמן שקהל רב צפה בכך כפקודה של מושל העיר היווני אוגוסטוס שרצה להשתלט על העיר ולהפוך אותה כחלק מהאימפריה הרומית בזמנו הם היו החללים הנוצרים הראשונים בהיסטוריה של אותו מקום בפלובדיב שלימים שימש כמבנה הכנסיה.

בשנת 313 קיסר רומי ששלט בזמנו ונקרא : קונסטנטינוס, ציווה לאפשר בניה של כנסיות ומבנים הקדושים לדת הנוצרית ולהחזיר להם את חלקם בשטחי האדמה שנלקחו. בכך גם, הנצרות הוכרזה כדת הרשמית של האימפריה הרומית בחלק המזרחי ורדיפת הנוצרים הופסקה.

אי לכך ובהתאם לזאת, הוחלט להעניק ולקרוא לכנסיה הזאת על שמו של הקיסר הרומי קונסטנטין ואמו שנקראה הלנה ככנסיית "קונסטנטין והלנה הקדושים".

הכנסיה הזאת נחשבת לאחת מבין הכנסיות העתיקות והשמורות ביותר בפלובדיב היא הוקמה באזור שנת 337 לספירה בתחילה היא עמדה על יד חומות מבוצרות כמקדש פגאני.

מאז המאה השלישית לספירה, בשנת 1578 תיעד חוקר דת גרמני בשם סטפן גרלאך את הכנסיה הזאת שהפכה למבנה קטן בדירוג נוצרי של ספינה אחת שאפילו אדם נמוך קומה בקושי הצליח להיכנס אליה מרוב שהייתה חסרת שיפוץ וישנה בזמן תקופת השלטון העות'מאני שלא התיר למבני דת שאינם קשורים לאיסלאם להיות מעל לגובה מסויים על מנת שהמסגדים יהיו הגבוהים ביותר באזור.

במהלך השנים בניין הכנסיה נחרב ושוקם שוב ושוב מספר פעמים עד שבשנת 1832 הוא נבנה שוב בעזרת פטריוטים מקומיים שאחד מהם נקרא בשם מורבאנוב. הבחור הצליח לאסוף סכום כסף מדהים באותם ימים שעומד על כ – 200,000 גרושי ולשפץ את הכנסיה מחדש כמתוכנן בצורת הבניה שאנו מכירים עד ימינו אנו.

 

עיצוב מבנה הכנסיה 

מבנה הכנסיה התמקם בעיר העתיקה והפופולרית לביקור של פלובדיב על יד המוזיאון האתנוגרפי והוא נחשב כחלק מהקומפלקס הכולל של מסגד ג'ומיה (dzhumaya) מהמאות ה – 14 וה – 15 .

אורכו של מבנה הכנסיה המעודכן עומד על אורך של כ – 26 מטרים ורוחב של 17.5 מטרים. גובה המבנה עומד על כ – 8 מטרים.

הכניסה הראשית לכנסיה ממוקמת בצד המערבי שלה והמתפללים מגיעים אליו דרך פרוזדור. בכנסיה ממוקמים גם דרגשי עץ ששימשו בעבר כעליה לאזור "עזרת הנשים" כמו שאנו מכנים בבית כנסת ובעבר בכנסיה הזאת גברים ונשים התפללו בנפרד.

מבנה הכנסיה הוא יצירה של האמן המפורסם פטקו פטקוב – בוז מבית ספר ברציגוב לאמנות.

 

הכנסיה בימינו אנו 

כיום, תוכלו לבקר בכנסיה שממוקמת בכתובת : Plovdiv, Old Town, 24 Saborana St ולהתרשם מהמבנה שלה ומציורי הקיר המהממים. הכניסה חינמית עד כמה שידוע ושעות הפעילות הן בדרך כלל בסביבות הבוקר, אם כי יכול להיות שהכנסיה תהיה סגורה בימים ראשון/שני או במועדים מיוחדים.

"כנסיית קונסטנטין ואלנה הקדושים היא כנסייה אורתודוקסית מזרחית הממוקמת בעיר העתיקה של פלובדיב, בולגריה. הכנסייה נבנתה בשנת 1832 בסגנון בארוק בולגרי.
כנסיית קונסטנטין ואלנה הקדושים היא אתר מורשת תרבותית של בולגריה. הכנסייה היא מקום מושבם של כמה ציורים דתיים חשובים, כולל ציור של הקדוש קונסטנטין והקדושה אלנה. הכנסייה היא גם ביתו של ספר תורה עתיק מהמאה ה-16.
כנסיית קונסטנטין ואלנה הקדושים היא מקום פופולרי לתיירים ומקומיים כאחד. הכנסייה פתוחה לקהל הרחב מדי יום, והכניסה חינם.

כנסיית הקדושים קונסטנטין והלנה ממוקמת במרכז העיר העתיקה. 
הכניסה לא ברורה כי היא ממוקמת בחצר, מוקפת גדר, כך שניתן להתעלם ממנה.
הכניסה חופשית, משלמים רק על צילום בתוך הכנסייה.
גם החצר מאוד אטמוספרית, ועצי הבננה הגדלים כאן מעניינים.

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בבולגריה מתחילה כאן

error: Content is protected !!

מחכים לך בעיר!